Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΜΑΝΔΡΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ 2013

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» διοργανώνουν Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ) το Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14 Ιουλίου 2013. 

Θα διεξαχθεί αγώνας ΟΠΕΝ στον οποίο δεν απαιτείται αγωνιστικό δελτίο, οπότε η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο ποδηλατικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας ΜΑΝΔΡΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ ΜΤΒ διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Θησέας» με την ευγενική συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 13.07.2013 και την Κυριακή 14.07.2013
2. ΑΓΩΝΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο αγώνας είναι με την μορφή ΕΤΑΠ και τελική γενική κατάταξη. διεξάγεται για ποδηλάτες της κατηγορίας
I. Ανδρών και Γυναικών ΕΛΙΤ. Έφηβοι και Νεανίδες ποδηλάτες μπορούν να αγωνιστούν ως ΕΛΙΤ εφόσον το επιθυμούν.
II. ΟΠΕΝ με συμμετοχή ποδηλατών με ή χωρίς δελτίο ΕΟΠ χωρισμένους σε υποκατηγορίες

Α (μέχρι 19ετών), Β (20-29 ετών), Γ (30-39 ετών), Δ (40-49 ετών) και Ε (50+ ετών) Εάν μια υποκατηγορία δεν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των τεσσάρων συμμετοχών, θα συγχωνευτεί με την αμέσως πιο κοντινή ηλικιακά με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (?ρθρο 1.4.012).

Ο αγώνας είναι 3 ΕΤΑΠ με Τελική Γενική κατάταξη, ως ακολούθως:
13.07.2013, 11.30: 1ο ΕΤΑΠ: 2,4ΧΛΜ. ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΒΑΣΗΣ (XCT) με σειρά εκκίνησης: ΟΠΕΝ (όλες οι υποκατηγορίες) και ELITE (Γυναίκες και ?νδρες) Εκκίνηση Λύκειο Μάνδρας (Ομήρου και Διομήδους) – Τερματισμός Μόνη Γοργοεπηκόου Μάνδρας
13.07.2013, 16.00: 2ο ΕΤΑΠ: 24χλμ. CROSS COUNTRY POINT to POINT (XCP) για ELITE
13.07.2013, 16.01: 2ο ΕΤΑΠ: 24χλμ. CROSS COUNTRY POINT to POINT (XCP) για ΟΠΕΝ Εκκίνηση και Τερματισμός Πλατεία Γκλιάτη (Παπαδιαμάντη και 25ης Μαρτίου) Μάνδρας
14.07.2013, 11.00: 3ο ΕΤΑΠ: CROSS COUNTRY (XCO) κατηγορίες ΟΠΕΝ σε 1.15’ διάρκεια αγώνα (γύρος 4.200μ)
14.07.2013, 12.30: 3ο ΕΤΑΠ: CROSS COUNTRY (XCO) κατηγορίες ΕΛΙΤ σε 1.45’ διάρκεια αγώνα (γύρος 4.200μ) Εκκίνηση και Τερματισμός ?γιος Γεώργιος Κιάφας Μάνδρας Αττικής

3. Συμμετοχή
Στις κατηγορίες ΕΛΙΤ συμμετέχουν μόνο αθλητές με δελτίο Ε.Ο.Π. ή U.C.I. χωρίς περιορισμό ανά ομάδα. Έφηβοι και Νεανίδες ποδηλάτες μπορούν να αγωνιστούν ως ΕΛΙΤ εφόσον το επιθυμούν. Στην κατηγορία ΟΠΕΝ μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες με δελτίο ή χωρίς δελτίο Ε.Ο.Π. Η προσκόμιση στην γραμματεία των αγώνων πιστοποιητικού υγείας (εν ισχύ) και/ή δελτίου είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση των στοιχείων του συμμετέχοντα και της δυνατότητάς του να αθληθεί. Παράβολο συμμετοχής € 10,- θα υπάρχει για όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα, θα καταβληθεί στην Γραμματεία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε έντυπο του σωματείου (για αθλητές κατηγορίας ELITE) ή με προσωπικό e-mail (για αθλητές ΟΠΕΝ) στο thiseasclub@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 11.07.2013

4. Γραφεία αγώνα
Η Γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοικτή πριν την εκκίνηση του πρώτου ΕΤΑΠ το Σάββατο 13.07.2013 από τις 9.30 και θα βρίσκεται στην περιοχή της εκκίνησης. Οι αρχηγοί των ομάδων, καθώς και οι μεμονωμένοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή των ομάδων και να παραλάβουν τα νούμερα των αθλητών. Το τεχνικό συνέδριο (?ρθρο 1.2.087) θα πραγματοποιηθεί στην Γραμματεία των αγώνων, το Σάββατο 13.07.2013, στις 10.45, με την παρουσία του Αλυτάρχη, για να γίνει ανάλυση και ενημέρωση σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

5. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ο αγώνας είναι με Γενική κατάταξη βάση χρόνου (άθροισης και των τριών ημερών). Προκειμένου για την συμμετοχή στην Γενική Κατάταξη οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε όλα τα ΕΤΑΠ. Συμμετοχές σε λιγότερα ΕΤΑΠ θα είναι αποδεκτές, όμως οι ποδηλάτες θα αποκλείονται της Γενικής Κατάταξης. Ποδηλάτης που θα εγκαταλείπει σε ένα ΕΤΑΠ θα λαμβάνει τον χρόνο του τελευταίου τερματίσαντα ποδηλάτη στο ΕΤΑΠ, που εγκατέλειψε.
Στο 1ο ΕΤΑΠ η επιστροφή στην εκκίνηση θα γίνεται από ασφάλτινο δρόμο, παράπλευρο της διαδρομής, με ατομική ευθύνη των συμμετεχόντων. Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά 1 (ένα) λεπτό. Ανάλογα του αριθμού των συμμετοχών το διάστημα μεταξύ των εκκινήσεων δύναται να αλλάξει, με απόφαση του Αλυτάρχη. Η σειρά εκκίνησης για την ατομική χρονομέτρηση, θα ετοιμαστεί από την γραμματεία των αγώνων.
Στο 3ο ΕΤΑΠ ποδηλάτης (-τες) που χάνουν μια στροφή, θα αποχωρούν από τον αγώνα με κατάταξη θέσης μόνον, και δεν θα πάρουν θέση, ούτε έπαθλα στην τελική γενική κατάταξη.

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Στο 2ο ΕΤΑΠ αγώνας XCP, θα υπάρχει όχημα σκούπα καθώς και σταθμός ανεφοδιασμού.

7. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Στο 1ο ΕΤΑΠ δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο, ενώ στο 2ο ΕΤΑΠ θα υπάρχει ζώνη και σταθμός ανεφοδιασμού. Τέλος, στο 3ο ΕΤΑΠ θα υπάρχει ζώνη τροφοδοσίας. Ο Δήμος Μάνδρας θα προσφέρει γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες σε εστιατόρια της περιοχής, το Σάββατο 13/7/2013 το μεσημέρι, σε εστιατόρια που βρίσκονται στην περιοχή εκκίνησης του 2ου ΕΤΑΠ (πλατεία Γκλιάτη). Περισσότερες πληροφορίες κατά την παραλαβή των αριθμών στην Γραμματεία των αγώνων.

8. ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
Δεν θα υπάρξει σε κανένα ΕΤΑΠ

9. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ
Δεν θα υπάρξει σε κανένα ΕΤΑΠ

10. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ:
Οι παρακάτω κατατάξεις θα ισχύσουν στον αγώνα και θα καθοριστούν βάση του αθροίσματος του χρόνου των ποδηλατών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα μπόνους όσο και τις ενδεχόμενες ποινές.
- Γενική Ατομική Κατάταξη Elite Ανδρών – SILVERBACK Bicycles
- Γενική Ατομική Κατάταξη Elite Γυναικών – WORLDOFBIKE Shop
- Γενική ατομική Κατάταξη ΟΠΕΝ ως 19 – PROJECT4CYCLING Shop
- Γενική ατομική Κατάταξη ΟΠΕΝ 20-29 – GROUVAS Bikes
- Γενική ατομική Κατάταξη ΟΠΕΝ 30-39 – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
- Γενική ατομική Κατάταξη ΟΠΕΝ 40-49 – GERMANOS ΜΑΝΔΡΑΣ
- Γενική ατομική Κατάταξη ΟΠΕΝ 50+ – BIOTEX Underwear
- Γενική Ομαδική Κατάταξη ELITE (Λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα χρόνου των τεσσάρων αθλητών ELITE) μιας ομάδας
Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας χρόνου ποδηλατών στις ως άνω κατατάξεις, θα λαμβάνεται ως κριτήριο το άθροισμα των θέσεων, και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα λαμβάνεται ως κριτήριο ο χρόνος στο 1ο ΕΤΑΠ.

11. ΕΠΑΘΛΑ
Τα ακόλουθα έπαθλα θα απονεμηθούν:
Για κάθε ΕΤΑΠ: Μετάλλιο στους τρεις πρώτους νικητές. Γενική Ατομική Κατάταξη: Κύπελλο στον πρώτο και μετάλλιο στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατάταξης. Γενική Ομαδική Κατάταξη ELITE: Κύπελλο στην πρώτη και μετάλλιο στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατάταξης. Χρηματικά έπαθλα Γενικής Ατομικής Κατάταξης Ανδρών: 1ος = 50 €, 2ος = 30,- €, 3ος = 20,- €, 4ος - 5ος = 15,- €. Έπαθλα Γενικής Ατομικής Κατάταξης Γυναικών: 1η = 30,- €, 2η = 20,- €, 3η = 15,- € Έπαθλα Γενικής Ατομικής Κατάταξης ΟΠΕΝ (κοινή κατάταξη): Δωροεπιταγές του Worldofbike Shop: 1ος -2ος = 50,- €, 3ος – 5ος 30,- €, 6ος - 8ος = 20,- € Τα χρήματα θα δοθούν με την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου – μέλους ΕΟΠ, που ανήκει ο ποδηλάτης, το οποίο και υποχρεούται να κόψει και Γραμμάτιο Είσπραξης προς τον οργανωτή Αθλητικό Όμιλο «Θησέας». Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνει εντός 45 ημερών μετά την λήξη των αγώνων.

12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπιγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

13. ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 1.2.112 των κανονισμών, οι ακόλουθοι ποδηλάτες, υποχρεούνται να παρευρίσκονται στην τελετή απονομών: Οι πρώτοι τρεις νικητές του ΕΤΑΠ, και οι πρωτοπόροι των επιμέρους κατατάξεων. Επιπλέον, στην απονομή που θα ακολουθήσει το τελευταίο ΕΤΑΠ, οι πρώτοι τρεις νικητές της Γενικής Κατάταξης και των τριών επιμέρους κατατάξεων. Απονομή φανέλας θα γίνει πριν την εκκίνηση στο 2ο ΕΤΑΠ και το 3ο ΕΤΑΠ. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν για το 1ο και 2ο ΕΤΑΠ στο τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα στην Πλατεία Γκλιάτη, συγκεντρωτικά. Οι απονομές των επάθλων για το 3ο ΕΤΑΠ και την Γενική κατάταξη θα γίνει με το τέλος του 3ου ΕΤΑΠ στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού. Οι νικητές υποχρεούνται να προσέλθουν έχοντας την αγωνιστική τους ενδυμασία.

14. ΠΟΙΝΕΣ
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ.2107488692, 6944526247 ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ – TOUR WORLDOFBIKE 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου